AVG in vogelvlucht

U hoeft de krant maar open te slaan en u ziet wel een bericht over privacy. Datalekken zijn aan de orde van de dag. In de media hoort u te pas en te onpas dat iets niet mag “vanwege de AVG”. Maar wat houdt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) nu eigenlijk in? Wat zijn persoonsgegevens? Hoe moet u omgaan met datalekken? Mag u zomaar persoonsgegevens delen met partijen buiten de Europese Unie? Wat zijn de belangrijkste Europese ontwikkelingen? Welke boetes heeft de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, recentelijk opgelegd?

Uw docent, mr. Friederike van der Jagt, leert u in drie uur tijd meer over de AVG en praat u bij over de belangrijkste actuele ontwikkelingen.

 

Uiteraard is de cursus volledig coronaproof! Wees wel snel met inschrijven want er is beperkt plek!

Deze cursus wordt georganiseerd door Lambert Juridische Cursussen in samenwerking met Lawyrup.

Lawyrup is een gratis online kennisbank over vermogensrecht, proces- en verhaalsrecht en insolventierecht: Burgerlijk Wetboek, Rechtsvordering en Faillissementswet. Lawyrup maakt juridische knowhow op deze terreinen gratis toegankelijk voor advocaten, juristen en leken. Met actuele links naar wetgeving, toelichting op de wet en verwijzingen (met links) naar jurisprudentie.

Lawyrup – Jouw bron voor juridische knowhow.

F. (Friederike) van der Jagt

Docentgegevens

Friederike van der Jagt is een zeer bekwame en ervaren privacy- en gegevensbeschermingsadvocaat. Friederike richtte Hunter Legal op na te hebben gewerkt als privacyadvocaat voor de toonaangevende Nederlandse advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe. Daarnaast werkte zij ook als Senior Legal Counsel Privacy voor een internationaal cyber security software bedrijf.

Ze geeft regelmatig cursussen over privacy en aanverwante zaken. Friederike is redacteur van het SDU Data Protection Case Law Journal en ze schrijft voor Wolters Kluwer.

De kosten voor deze cursus bedragen € 349,- ex BTW (incl. lunch)

Inschrijfformulier