AVG voor advocatenkantoren

Als advocaat verwerkt u tal van persoonsgegevens in het kader van uw bedrijfsvoering. Hoe zorgt u ervoor dat u dit in lijn met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gebeurt? Mag u van elke nieuwe cliënt een kopie paspoort maken? Wat doet u als er een datalek plaatsvindt? Hoe informeert u uw cliënten over hoe u met hun persoonsgegevens omgaat? Wat doet u wanneer u een inzage- of correctieverzoek van een cliënt ontvangt? Wat zijn de mogelijke gevolgen wanneer een cliënt een klacht indient bij de Autoriteit Persoonsgegevens?

Uw docent, mr. Friederike van der Jagt, leert u in drie uur tijd meer over de AVG geeft u praktische handvatten om binnen uw kantoor aan de slag te gaan.

 

Uiteraard is de cursus volledig coronaproof! Wees wel snel met inschrijven want er is beperkt plek!

Deze cursus wordt georganiseerd door Lambert Juridische Cursussen in samenwerking met Lawyrup.

Lawyrup is een gratis online kennisbank over vermogensrecht, proces- en verhaalsrecht en insolventierecht: Burgerlijk Wetboek, Rechtsvordering en Faillissementswet. Lawyrup maakt juridische knowhow op deze terreinen gratis toegankelijk voor advocaten, juristen en leken. Met actuele links naar wetgeving, toelichting op de wet en verwijzingen (met links) naar jurisprudentie.

Lawyrup – Jouw bron voor juridische knowhow.

F. (Friederike) van der Jagt

Docentgegevens

Friederike van der Jagt is een zeer bekwame en ervaren privacy- en gegevensbeschermingsadvocaat. Friederike richtte Hunter Legal op na te hebben gewerkt als privacyadvocaat voor de toonaangevende Nederlandse advocatenkantoren Van Doorne en Stibbe. Daarnaast werkte zij ook als Senior Legal Counsel Privacy voor een internationaal cyber security software bedrijf.

Ze geeft regelmatig cursussen over privacy en aanverwante zaken. Friederike is redacteur van het SDU Data Protection Case Law Journal en ze schrijft voor Wolters Kluwer.

De kosten voor deze cursus bedragen € 349,- ex BTW (incl. lunch)

Inschrijfformulier