Rob van Coolwijk, advocaat en vFAS scheidingsmediator bij SliepenbeekVanCoolwijkVanGaalen advocaten, heeft plaatsgenomen in de Raad van Advies van Lambert Juridische Cursussen.

Jotine Lambert en Rob zijn oud-kantoorgenoten bij AKD. Volgens Rob verzorgde Jotine ook toen het opleidingsaanbod voor de advocaten op uitstekende wijze. Hij zegt: “Goed te zien dat zij dat werk voortzet en nu toegankelijk is voor iedereen die geïnteresseerd is. Ik ben ervan overtuigd dat Jotine in staat is om in het huidige landschap van opleidingsinstituten een afwisselend programma neer te zetten met cursussen en opleidingen die echt bijdragen aan de dagelijkse praktijk. Dat heeft zij bij AKD goed geleerd en kan zij nu uitbouwen. Aan dat succes draag ik graag bij!”

Rob is samen met collega’s in 2013 een eigen kantoor begonnen. Aanvankelijk in alleen Eindhoven en sinds 2015 in Amsterdam. Zij bedienen cliënten op het hoogst mogelijke juridische niveau zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Volgens Rob: “Dat past bij mij. Ik werk met mijn cliënten samen, in plaats van dat ik voor hen werk. Samen proberen we het probleem op te lossen, bij voorkeur in overleg. Alleen als het niet anders kan, is een gang naar de rechter aan de orde. Ik doe mijn werk met veel plezier en zie dat terug aan tevreden cliënten die vervolgens hun eigen netwerk doorsturen naar ons kantoor.

Familierecht heeft al sinds mijn studie mijn interesse. Het verveelt nooit. Het rechtsgebied is heel breed en gaat van de zorg voor kinderen tot aan de verevening van pensioen. Een groter uiterste kan je niet bedenken. Juist die afwisseling maakt het voor mij interessant. Meest interessant is nog steeds de cliënt zelf. Ik ben uiterst nieuwsgierig en dat helpt in dit vakgebied zodat je echt weet wat er speelt en hoe een oplossing kan worden gecreëerd.

Op de vraag aan Jotine waarom zij Dhr. van Coolwijk gevraagd heeft plaats te nemen in haar raad antwoord zij het volgende: “Rob van Coolwijk ken ik van onze jaren samen bij AKD. Hij maakte toen al indruk op mij met zijn kennis, kunde en inzet op zijn vakgebied Personen en Familierecht. Ik wilde graag een ervaren advocaat in mijn Raad van Advies op dat vakgebied. Rob is een fantastisch advocaat en daarnaast is hij van november 2012 tot november 2015 voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). De vFAS is een landelijke vereniging van meer dan 1000 advocaten en scheidingsmediators die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. Rob geeft ook regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners, daarnaast publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen. Ik voelde mij dan ook zeer vereerd dat Rob plaats wilde nemen in de Raad van Advies van Lambert Juridische Cursussen”.

De Raad van Advies geeft advies aan Lambert Juridische Cursussen. Zij zal de werkwijze en kwaliteit van het geboden onderwijs waarborgen en controleren. De leden beschikken over waardevolle kennis en ervaring. Zij leveren een gestructureerde inbreng vanuit hun specialisme om zo tot een hoogwaardig cursusaanbod te komen en te helpen bij de continuïteit van de organisatie.

One Comment

Leave a Reply